Maps en more connecten met RCD 215

Bespreek hier alles omtrent de binnenkant van de VW up!

Re: Maps en more connecten met RCD 215

door Lacabrli » vr 26 jan 2018, 17:36

Gaan we morgen eens flink boenen en poetsen :D , hopelijk met reultaat.
Forum newbie
 
Berichten: 11
Geregistreerd: ma 22 jan 2018, 19:58

Re: Maps en more connecten met RCD 215

Sponsor

Sponsor
 


Re: Maps en more connecten met RCD 215

door arnout84 » vr 26 jan 2018, 20:07

Forum eindbaas
 
Berichten: 1291
Geregistreerd: vr 08 aug 2014, 20:02

Re: Maps en more connecten met RCD 215

door Lacabrli » za 17 feb 2018, 09:47

Helaas nog geen succes, binnenkort gaan we een andere radio inbouwen (van een kennis). Hopen dat de oplossing is.
Ik laat het weten,


M.vr.gr
Forum newbie
 
Berichten: 11
Geregistreerd: ma 22 jan 2018, 19:58

Re: Maps en more connecten met RCD 215

door Caddykaatje » za 17 feb 2018, 09:56

Heb je wel de code van die radio van die kennis van je?
Vagling liefhebber
 
Berichten: 139
Geregistreerd: wo 27 apr 2016, 20:41

Re: Maps en more connecten met RCD 215

door arnout84 » za 17 feb 2018, 16:41

Caddykaatje schreef:Heb je wel de code van die radio van die kennis van je?


Precies, anders heeft het weinig zin. De code wordt overigens standaard niet meegeleverd met de auto.
Forum eindbaas
 
Berichten: 1291
Geregistreerd: vr 08 aug 2014, 20:02

Re: Maps en more connecten met RCD 215

door Lacabrli » za 17 feb 2018, 18:24

Ja hoor, code is aanwezig.
Forum newbie
 
Berichten: 11
Geregistreerd: ma 22 jan 2018, 19:58

Re: Maps en more connecten met RCD 215

door arnout84 » za 17 feb 2018, 19:07

Lacabrli schreef:Ja hoor, code is aanwezig.


Waarom probeer je niet een andere kabel van de radio naar de aansluiting op het dashboard? Kosten niet veel bij de sloop.
Forum eindbaas
 
Berichten: 1291
Geregistreerd: vr 08 aug 2014, 20:02

Re: Maps en more connecten met RCD 215

door Dave_M » di 06 maart 2018, 17:14

Ziet er naar uit dat ik een soort gelijk probleem heb.

Ik heb zondag maps & more ingebouwd door een gat in me dashboard te maken etc. mijn radio gaat aan, werkt prima enige probleem is nu dat de radio mijn navigatie half ziet.

Zodra er niets (zelfs het voetje) ingeplugd is krijg ik alleen de opties: CD & AUX te zien. Zodra ik mijn garmin aansluit staat NAV daar ook tussen, het probleem is alleen als ik dit selecteer gaat hij even zoeken en zegt hij vervolgens no-media.

De Garmin is meerdere keren "gerestaureerd" via Fresh, geregistreerd etc etc. maar nog steeds dit probleem.

Iemand ideeën?

Ik heb er een video over gemaakt waarin dit te zien is:
https://www.youtube.com/watch?v=p_1oX1kEY0Q&feature=youtu.be
VW Move Up! bluemotion 2012 44kW
Forum newbie
 
Berichten: 46
Geregistreerd: ma 22 jan 2018, 12:31
Woonplaats: Gouda

Re: Maps en more connecten met RCD 215

door jaappie » di 06 maart 2018, 18:26

Dave_M schreef:Zodra er niets (zelfs het voetje) ingeplugd is krijg ik alleen de opties: CD & AUX te zien. Zodra ik mijn garmin aansluit staat NAV daar ook tussen, het probleem is alleen als ik dit selecteer gaat hij even zoeken en zegt hij vervolgens no-media.


Misschien een “domme” vraag maar heb je wel een mapje met muziek op een sd kaartje staan? Als ik namelijk geen muziek op de sd kaart heb staan geeft deze ook “no-media” aan
Gebruikers-avatar
Vagling liefhebber
 
Berichten: 864
Geregistreerd: za 22 aug 2015, 19:12

Re: Maps en more connecten met RCD 215

door arnout84 » di 06 maart 2018, 18:37

Ik kom er op terug, denk dat ik wel wat er aan de hand is
Forum eindbaas
 
Berichten: 1291
Geregistreerd: vr 08 aug 2014, 20:02

Re: Maps en more connecten met RCD 215

door Dave_M » di 06 maart 2018, 18:50

jaappie schreef:
Dave_M schreef:Zodra er niets (zelfs het voetje) ingeplugd is krijg ik alleen de opties: CD & AUX te zien. Zodra ik mijn garmin aansluit staat NAV daar ook tussen, het probleem is alleen als ik dit selecteer gaat hij even zoeken en zegt hij vervolgens no-media.


Misschien een “domme” vraag maar heb je wel een mapje met muziek op een sd kaartje staan? Als ik namelijk geen muziek op de sd kaart heb staan geeft deze ook “no-media” aan


nee, ik heb niets op mijn sd staan, ik heb zelfs mijn sd verwijderd en nog doet het niets.

arnout84 schreef:Ik kom er op terug, denk dat ik wel wat er aan de hand is


ik ben benieuwd! :D
VW Move Up! bluemotion 2012 44kW
Forum newbie
 
Berichten: 46
Geregistreerd: ma 22 jan 2018, 12:31
Woonplaats: Gouda

Re: Maps en more connecten met RCD 215

door arnout84 » di 06 maart 2018, 19:20

Ik zie dat je scherm nog in het eenmalig opstart scherm zit, dan is het ook niet vreemd dat je radio “no media” zegt.

Dus laat eerst je maps and more het installatie scherm doorlopen (duurt zo’n 2 minuten)

Doet ie dat nou niet, ziet de M+M de radio niet (of andersom) dat kan duiden op :

- vieze contacten
- kapotte M+M (gebeurd wel vaker)
- defecte of niet goed werkende houder
- defecte dashboard plaat
Forum eindbaas
 
Berichten: 1291
Geregistreerd: vr 08 aug 2014, 20:02

Re: Maps en more connecten met RCD 215

door Dave_M » di 06 maart 2018, 21:14

arnout84 schreef:Ik zie dat je scherm nog in het eenmalig opstart scherm zit, dan is het ook niet vreemd dat je radio “no media” zegt.

Dus laat eerst je maps and more het installatie scherm doorlopen (duurt zo’n 2 minuten)

Doet ie dat nou niet, ziet de M+M de radio niet (of andersom) dat kan duiden op :

- vieze contacten
- kapotte M+M (gebeurd wel vaker)
- defecte of niet goed werkende houder
- defecte dashboard plaat


Hij komt inderdaad niet voorbij dat scherm, heb hem zelfs enige tijd er aan laten hangen zonder effect.

arnout84 schreef:- vieze contacten

Alles ziet er brandschoon uit dus dat kan het niet zijn lijkt mij.
arnout84 schreef:- kapotte M+M (gebeurd wel vaker)

Wat zou dit betekenen? vervangen van de nav of radio?
arnout84 schreef:- defecte of niet goed werkende houder
- defecte dashboard plaat

Als dat zo zou zijn zou de radio denk ik niet de "nav" in media moeten aangeven :?

Bij aankoop van de nav heb ik hem werkend (en functioneel) gezien (niet op de M+M / in de auto) pas na de factory reset deed hij dit.
VW Move Up! bluemotion 2012 44kW
Forum newbie
 
Berichten: 46
Geregistreerd: ma 22 jan 2018, 12:31
Woonplaats: Gouda

Re: Maps en more connecten met RCD 215

door arnout84 » di 06 maart 2018, 21:30

Dave_M schreef:
arnout84 schreef:Ik zie dat je scherm nog in het eenmalig opstart scherm zit, dan is het ook niet vreemd dat je radio “no media” zegt.

Dus laat eerst je maps and more het installatie scherm doorlopen (duurt zo’n 2 minuten)

Doet ie dat nou niet, ziet de M+M de radio niet (of andersom) dat kan duiden op :

- vieze contacten
- kapotte M+M (gebeurd wel vaker)
- defecte of niet goed werkende houder
- defecte dashboard plaat


Hij komt inderdaad niet voorbij dat scherm, heb hem zelfs enige tijd er aan laten hangen zonder effect.

arnout84 schreef:- vieze contacten

Alles ziet er brandschoon uit dus dat kan het niet zijn lijkt mij.
arnout84 schreef:- kapotte M+M (gebeurd wel vaker)

Wat zou dit betekenen? vervangen van de nav of radio?
arnout84 schreef:- defecte of niet goed werkende houder
- defecte dashboard plaat

Als dat zo zou zijn zou de radio denk ik niet de "nav" in media moeten aangeven :?

Bij aankoop van de nav heb ik hem werkend (en functioneel) gezien (niet op de M+M / in de auto) pas na de factory reset deed hij dit.


Dus je hebt hem eigenlijk niet werkend en functioneel gezien? ;)

Je kunt het best zaken uitsluiten door bijvoorbeeld de M+M met houder op een andere Up/Citigo/Mii te proberen. Als ie door z’n installatie scherm komt weet je dat het aan de radio of dashboard aansluiting ligt. De contacten kunnen wel degelijk smerig zijn, een doekje met alcohol kan soms wonderen doen (lees het M+M topic maar eens door)
Forum eindbaas
 
Berichten: 1291
Geregistreerd: vr 08 aug 2014, 20:02

Re: Maps en more connecten met RCD 215

door arnout84 » di 06 maart 2018, 21:32

Oh ja, en de houder i.c.m de dashboardplaat is geen “alles of niets” systeem. Ik heb al twee keer gezien dat een van de contacten defect raakt en niet alles meer naar behoren werkt.
Forum eindbaas
 
Berichten: 1291
Geregistreerd: vr 08 aug 2014, 20:02

Re: Maps en more connecten met RCD 215

door Dave_M » di 06 maart 2018, 21:42

arnout84 schreef:
Dave_M schreef:
arnout84 schreef:Ik zie dat je scherm nog in het eenmalig opstart scherm zit, dan is het ook niet vreemd dat je radio “no media” zegt.

Dus laat eerst je maps and more het installatie scherm doorlopen (duurt zo’n 2 minuten)

Doet ie dat nou niet, ziet de M+M de radio niet (of andersom) dat kan duiden op :

- vieze contacten
- kapotte M+M (gebeurd wel vaker)
- defecte of niet goed werkende houder
- defecte dashboard plaat


Hij komt inderdaad niet voorbij dat scherm, heb hem zelfs enige tijd er aan laten hangen zonder effect.

arnout84 schreef:- vieze contacten

Alles ziet er brandschoon uit dus dat kan het niet zijn lijkt mij.
arnout84 schreef:- kapotte M+M (gebeurd wel vaker)

Wat zou dit betekenen? vervangen van de nav of radio?
arnout84 schreef:- defecte of niet goed werkende houder
- defecte dashboard plaat

Als dat zo zou zijn zou de radio denk ik niet de "nav" in media moeten aangeven :?

Bij aankoop van de nav heb ik hem werkend (en functioneel) gezien (niet op de M+M / in de auto) pas na de factory reset deed hij dit.


Dus je hebt hem eigenlijk niet werkend en functioneel gezien? ;)

Je kunt het best zaken uitsluiten door bijvoorbeeld de M+M met houder op een andere Up/Citigo/Mii te proberen. Als ie door z’n installatie scherm komt weet je dat het aan de radio of dashboard aansluiting ligt. De contacten kunnen wel degelijk smerig zijn, een doekje met alcohol kan soms wonderen doen (lees het M+M topic maar eens door)


Ik heb het nogmaals schoongemaakt met wat glassex, heeft helaas niet gewerkt...

nog wel een laatste opmerking. Als alles uit is en ik sluit de nav aan de radio gaat de nav wel automatisch aan zodra ik de radio aansluit. dit scherm (connect your device to your brand new car blablabla) is vervolgens niet weg te krijgen, zelfs na het starten van de motor.

Kan het misschien er aan liggen dat ik een kabeltje moet omdraaien in een multiconnector of iets dergelijks? er heeft hiervoor alleen maar een DIN1 radio ingezeten namelijk.
VW Move Up! bluemotion 2012 44kW
Forum newbie
 
Berichten: 46
Geregistreerd: ma 22 jan 2018, 12:31
Woonplaats: Gouda

Re: Maps en more connecten met RCD 215

door arnout84 » di 06 maart 2018, 21:55

Ken je iemand met een Up of Citigo in de buurt?
Forum eindbaas
 
Berichten: 1291
Geregistreerd: vr 08 aug 2014, 20:02

Re: Maps en more connecten met RCD 215

door arnout84 » di 06 maart 2018, 21:58

Die connector kan er maar op een manier in (staat ook op het schema op de radio)
Forum eindbaas
 
Berichten: 1291
Geregistreerd: vr 08 aug 2014, 20:02

Re: Maps en more connecten met RCD 215

door Dave_M » di 06 maart 2018, 22:02

arnout84 schreef:Ken je iemand met een Up of Citigo in de buurt?

nee, helaas niet, me oom rijdt wel in een up, alleen is hij vaak niet thuis en is het een uurtje rijden naar hem. Dus als iemand in de buurt van Gouda of Rotterdam tijd/zin heeft om mij te helpen zou ik dat super tof vinden. :oops:
VW Move Up! bluemotion 2012 44kW
Forum newbie
 
Berichten: 46
Geregistreerd: ma 22 jan 2018, 12:31
Woonplaats: Gouda

Re: Maps en more connecten met RCD 215

door jaappie » di 06 maart 2018, 22:53

Zondag ben je niet bij de tourtocht? Dan zijn er genoeg upjes waarbij je het kan testen :mrgreen:
Gebruikers-avatar
Vagling liefhebber
 
Berichten: 864
Geregistreerd: za 22 aug 2015, 19:12

VorigeVolgende

Wie is er online?
Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 7 gasten
cron