LED Verlichting

VW up! gerelateerde zaken verkopen doe je hier. Alleen voor particulieren en helemaal gratis

Re: LED Verlichting

door Autheo » vr 09 feb 2018, 14:01

kgroot.nl schreef:Wellicht goed om de hele discussie over het hoe wat en waar van verlichting in een ander topic te doen?
Ik rij al jaren met aftermarket verlichting en zelfs bij algemene controle en apk geen probleem

Kevin, dit is een forum waar je met elkaar over onderwerpen uitwisselt. Dat de webmaster een rubriek heeft ingericht voor degenen die wat te koop aanbieden, is handig. Maar als degene die dan iets te koop aanbiedt niet wil dat er over dat product van gedachten gewisseld wordt, lijkt me dat het principe van 'forum' in het geding komt. Als jij geen discussie over jouw ledlampen wil, moet je Tom benaderen om een advertentie als sponsor op dit forum te plaatsen. Op advertenties kan immers niet gereageerd worden. Maar als jij dat geld er niet voor over hebt, en via deze rubriek jouw lampen aanbiedt, vind ik dat je de discussie niet uit de weg moet gaan. Daar blijft het een forum voor.
Gebruikers-avatar
Premium member
 
Berichten: 1897
Geregistreerd: di 05 maart 2013, 21:30
Woonplaats: Mii-dden NL (NW Veluwe)

Re: LED Verlichting

Sponsor

Sponsor
 


Re: LED Verlichting

door Petrolhead Tom » vr 09 feb 2018, 14:21

@Autheo, Kevin is misschien geen sponsor maar steunt het forum al wel een hele tijd, hij heeft er alleen voor gekozen dit niet actief kenbaar te maken. Dat is een ieders goed recht.

Verder ben ik van mening dat er absoluut gediscussieerd mag worden echter wordt het nu wel heel erg algemeen. Kreten zoals "slechte verlichting is artikel 5 en mijn ervaringen met die en die webshop zijn wel goed" mogen vanaf nu daarom ook verder worden gevoerd in één van de vele LED topics. Nu maar weer on topic verder?

Petrolhead Tom
Wil je mij alsjeblieft ondersteunen door te abonneren op mijn kanaal?

https://www.youtube.com/super69racing

Heb jij je al opgegeven voor de toertocht van 11 maart? viewtopic.php?f=3&t=6200
Gebruikers-avatar
Unicorn
 
Berichten: 10113
Geregistreerd: za 28 jan 2012, 17:04
Woonplaats: Enschede

Re: LED Verlichting

door Xanderv » vr 09 feb 2018, 22:12

Het mag volgens mij wel duidelijk zijn dat ik voor de Five O werk dus wil in deze wel wat verheldering geven.

Het onderdeel artikel 5 wegenverkeersweg : Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd.

Die wordt uitgeschreven als het ouderwetse bonnetje (nu digitaal) en een officier van justitie bepaalt de hoogte van boete. Het probleem is dat het enorm lastig is waarom verblindende verlichting gevaar of hinder veroorzaakt (feittekst van artikel 5, ook wel kapstok artikel genoemd, omdat je heel veel feiten er onder kunt scharen, mits goede omschrijving). Op straat hebben agenten geen middelen om vast te stellen of verlichting verblindend is. Het is mijn ervaring ook dat niemand hiervoor schrijft omdat ze niet weten hoe dit omschreven moet worden. Het is ook heel erg persoonlijk helaas. Ik rij wel eens met collega's en dan zie ik iemand rijden met verblindende verlichting. Als ik een opmerking maak dan merk ik aan mijn collega dat die het niet zo ernstig vindt. Aangezien een officier van justitie de hoogte van de boete bepaalt wil ik wel zeker van mijn zaak zijn, net als ik zeker wil zijn als ik iemand opschrijf voor het mobiel bellen. Bedragen bij een officier van justitie zijn over het algemeen niet onder de 200 euro.

Tweede optie is te schrijven voor dimlicht wat niet aan de gestelde eisen voldoet (permanente voertuigeisen). Echter is ook het vaststellen hier weer het probleem. Het vaststellen kan eigenlijk alleen met een afstelapparaat wat door een keurmeester gebruikt wordt.

Dus ja er kan geschreven worden voor artikel 5 alleen is de bewijsvoering erg lastig, probeer maar een foto te maken van verblindende verlichting, dat zal erg goed omschreven moeten worden... Je zult voor een artikel 5 ook niet heel snel je rijbewijs kwijt raken als het om je verlichting gaat, dat staat niet in verhouding. Er zou eerder een WOK melding op je auto gezet worden als het vaker voorkomt (wachten op keuring) dus moet je auto naar een RDW keuringstation en mag je pas weer rijden als de auto gekeurd is.

Ik vind de discussie echt wel op zijn plek omdat het hier om de veiligheid op de weg gaat. Ik denk ook niet dat de discussie moet gaan om de boete die er op staat. Het gaat hier om veiligheid van andere weggebruikers want zelf heb je er geen last van! Kun je het jezelf verkopen dat een bestuurder verblind raakt door jouw verlichting, gezinnetje in de auto, en bovenop een tractor klapt die voor hem rijdt maar niet kon zien? Of een fietser, die geen verlichting voert, door jouw verlichting over het hoofd wordt gezien en aan wordt gereden met alle gevolgen van dien?

Ik denk dat we hier met ons allen op moeten concentreren en niet op je eigen gevolgen in de portemonnee.

Wees je ook bewust van het feit dat, als je koplampen beslagen zijn of bevroren zijn, met led/xenon verlichting je mensen nog meer gaat verblinden. Dus doe niet alleen je ruiten afnemen maar ook je koplampen. Naar mijn mening ben je andere weggebruikers dit verplicht aangezien je zelf met je verlichting loopt te klooien (ja ik doe dit zelf inderdaad wel als ik wegrij).

Reageer gerust en mag ook een PB sturen als je nog vragen hierover hebt.

Ik denk dat Kevin het goed oppakt door setjes terug te nemen en actie te ondernemen, mag ook gezegd worden.
Skoda Citigo - Tornado red, retrofit xenon, monte carlo grill, custom emblemen.
Afbeelding
Gebruikers-avatar
Forum eindbaas
 
Berichten: 1265
Geregistreerd: ma 17 jun 2013, 15:45
Woonplaats: Rotterdam

Re: LED Verlichting

door arend van duijn » vr 09 feb 2018, 22:31

Duidelijk !!!! :clap: :clap: :clap:
Vagling liefhebber
 
Berichten: 227
Geregistreerd: do 02 maart 2017, 17:04
Woonplaats: Katwijk

Re: LED Verlichting

door kgroot.nl » ma 12 feb 2018, 09:13

Dan even goed nieuws.
Vanaf nu kan ik LED knipperlichten voor de voorkant leveren :)
Zonder aanpassingen te gebruiken.
Kosten zijn 34,95 per setje :
Ibiza running @ 248 pk & 373nm

-Op zoek naar autoverlichting? Stuur me een priveberichtje-
Gebruikers-avatar
Vagling liefhebber
 
Berichten: 767
Geregistreerd: wo 20 aug 2014, 08:13
Woonplaats: Lopik

Vorige

Wie is er online?
Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten